Patrząc na Holandię, filmiki monty tam to wszystko co street playerzy pokazują to umiejętności, które są stosowane w meczu, w meczach prawdziwego streeta a w Polsce? Glównie ćwiczymy kroki itd., owszem potrafimy akki ale czy są one pokazane na Naszych filmach w pojedynku z kimś? w 90% napewno nie, to moim zdaniem razi w oczy. Czasem nie ktorzy sobie wezma kogos do gry i nagraja z tego filmik a czy to naprawde sa osoby ktore po prostu cos graja? Nie ma boisk w Polsce i to jest oczywiste, ale czy ktos szukal undegroundowych miejscowek? Jedyne co możemy mieć to inwencje i tą zajawkę, oby uliczna piłka w Polsce sie rozwijala jak najszybciej
Street w Polsce, jak to naprawde jest (11 postów)
|
|
|
|
xD Polska piłka uliczna to dno ;P po co się rozpisywać na ten temat:P i tak każdy to wie.....
|
|
|
Bo w Polsce są tylko boiska przy szkołach, które i tak coraz częsciej zostają zmieniane na orliki...
|
|
|
Niestety nie jest to tak popularne tu jak w Holandii. Zebysmy mieli te boiska z malymi brameczkami do street matchow...
|
|
|
Boiska to jedno, a ludzie do gry to 2, jakis sensowny mecz z pojetnymi ludzmi zeby zagrac trzeba by bylo sie umowic z konkretnymi osobami ktore wiedza na czym polega rzecz.. Tak nie powinno byc, jest dzial groundowy w ktorym nikt nic nie pisze..
|
|
|
Siedzac troche na tym forum i patrzac na tematy. Stwierdzam fakt, ze dlatego tak jest gdyz :
* Kazdy kto trenuje ground to chyba robi to tylko po to zeby pokazac kumplom w klubie jakis trick lub cos w tym stylu... A stwierdzam to po tym bo patrze w temacie o trickach i ciagle pisze "da sie to wykorzystac na boisku". * Na moim osiedlu sam to trenuje i wiele osob mi mowi : "po co? i tak Ci sie to nie przyda na boisku" * Jezeli gra sie w klubie i trenuje ground to nie ma to sensu. Poniewaz tam trenuje sie tylko gry podaniami i dostaje sie op****ol od trenerow wiec sie zapomina. Moim zdaniem nie mozna wiazac pilki noznej ze street soccerem to sa 2 rozne rzeczy a u nas wiekszosc stara sie to powiazac, dlatego jest tak jak jest... takie jest moje zdanie... |
|
|
Co do tego ostatniego punktu to nie mozna wiazac street soccera z pilka nozna w POLSCE,- filmy futsal z holandi niekoniecznie.
|
|
|
Futsal to piłka nożna przecież
a niekt |
|
|
Szczerze mówiąc, to nie wiem dlaczego nie ma zainteresowania tym stylem.. Może dlatego że nasze polskie społeczeństwo kompletnie nie czuje tego undegroundowego ducha i prędzej komuś połamią nogi na boisku niż pograją 1vs1 na panny. Dodatkowo przydałyby się turnieje grounda w PL czego zdecydowanie brakuje. Owszem, zaraz odezwą się głosy że np Zawiercie to mięcho było itd, bo też takie opinie słyszałem.. Z jednej strony trochę racji w tym było, ale z drugiej moim zdaniem to nie powinien być powód dla którego nie powinno się tego organizować. Poziom w air i innych stylach też od razu nie był taki wysoki, a zawody były organizowane- tak samo powinno być z groundem jeśli chcemy mówić o rozwoju tego stylu. No i ogólnie ważne jest żeby KAŻDY kto grounda trenuje, wystartował w takich zawodach. Najlepsi też rzecz jasna powinni dla dobra tej zajawki. Nie mówię tutaj o organizowaniu oddzielnych zawodów na ground, ale takie połączenie jak w Zawierciu wydawało mi się spoko. Oczywiście też respect dla Rycha za Jaktorów. Jeśli jakakolwiek tego typu impreza związana z groundem będzie miała miejsce, to ja jak najbardziej byłbym chętny wziąć udział.
|
|
|
''Street w Polsce, jak to naprawde jest''. Raczej street w polsce jego naprawde nie ma. moim zdaniem wiekszosc jeslijuz gra ground to tak ''przy okazji'', umieja pare trickow czy jakies akki, ale to nie jest do konca groundowy zawodnik. ave
|
|
|
to zacznijmy to zmieniac razem ! najwyzszy czas ! (;
|