Street w Polsce, jak to naprawde jest (11 postów)

Edytuj
Patrząc na Holandię, filmiki monty tam to wszystko co street playerzy pokazują to umiejętności, które są stosowane w meczu, w meczach prawdziwego streeta a w Polsce? Glównie ćwiczymy kroki itd., owszem potrafimy akki ale czy są one pokazane na Naszych filmach w pojedynku z kimś? w 90% napewno nie, to moim zdaniem razi w oczy. Czasem nie ktorzy sobie wezma kogos do gry i nagraja z tego filmik a czy to naprawde sa osoby ktore po prostu cos graja? Nie ma boisk w Polsce i to jest oczywiste, ale czy ktos szukal undegroundowych miejscowek? Jedyne co możemy mieć to inwencje i tą zajawkę, oby uliczna piłka w Polsce sie rozwijala jak najszybciej
Edytuj
xD Polska piłka uliczna to dno ;P po co się rozpisywać na ten temat:P i tak każdy to wie.....
Edytuj
Bo w Polsce są tylko boiska przy szkołach, które i tak coraz częsciej zostają zmieniane na orliki...
Edytuj
Niestety nie jest to tak popularne tu jak w Holandii. Zebysmy mieli te boiska z malymi brameczkami do street matchow...
Edytuj
Boiska to jedno, a ludzie do gry to 2, jakis sensowny mecz z pojetnymi ludzmi zeby zagrac trzeba by bylo sie umowic z konkretnymi osobami ktore wiedza na czym polega rzecz.. Tak nie powinno byc, jest dzial groundowy w ktorym nikt nic nie pisze..
Edytuj
Siedzac troche na tym forum i patrzac na tematy. Stwierdzam fakt, ze dlatego tak jest gdyz :
* Kazdy kto trenuje ground to chyba robi to tylko po to zeby pokazac kumplom w klubie jakis trick lub cos w tym stylu... A stwierdzam to po tym bo patrze w temacie o trickach i ciagle pisze "da sie to wykorzystac na boisku".

* Na moim osiedlu sam to trenuje i wiele osob mi mowi : "po co? i tak Ci sie to nie przyda na boisku"

* Jezeli gra sie w klubie i trenuje ground to nie ma to sensu. Poniewaz tam trenuje sie tylko gry podaniami i dostaje sie op****ol od trenerow wiec sie zapomina.

Moim zdaniem nie mozna wiazac pilki noznej ze street soccerem to sa 2 rozne rzeczy a u nas wiekszosc stara sie to powiazac, dlatego jest tak jak jest...

takie jest moje zdanie...
Edytuj
Co do tego ostatniego punktu to nie mozna wiazac street soccera z pilka nozna w POLSCE,- filmy futsal z holandi niekoniecznie.
Edytuj
Futsal to piłka nożna przecież
a niekt
Edytuj
Szczerze mówiąc, to nie wiem dlaczego nie ma zainteresowania tym stylem.. Może dlatego że nasze polskie społeczeństwo kompletnie nie czuje tego undegroundowego ducha i prędzej komuś połamią nogi na boisku niż pograją 1vs1 na panny. Dodatkowo przydałyby się turnieje grounda w PL czego zdecydowanie brakuje. Owszem, zaraz odezwą się głosy że np Zawiercie to mięcho było itd, bo też takie opinie słyszałem.. Z jednej strony trochę racji w tym było, ale z drugiej moim zdaniem to nie powinien być powód dla którego nie powinno się tego organizować. Poziom w air i innych stylach też od razu nie był taki wysoki, a zawody były organizowane- tak samo powinno być z groundem jeśli chcemy mówić o rozwoju tego stylu. No i ogólnie ważne jest żeby KAŻDY kto grounda trenuje, wystartował w takich zawodach. Najlepsi też rzecz jasna powinni dla dobra tej zajawki. Nie mówię tutaj o organizowaniu oddzielnych zawodów na ground, ale takie połączenie jak w Zawierciu wydawało mi się spoko. Oczywiście też respect dla Rycha za Jaktorów. Jeśli jakakolwiek tego typu impreza związana z groundem będzie miała miejsce, to ja jak najbardziej byłbym chętny wziąć udział.
Edytuj
''Street w Polsce, jak to naprawde jest''. Raczej street w polsce jego naprawde nie ma. moim zdaniem wiekszosc jeslijuz gra ground to tak ''przy okazji'', umieja pare trickow czy jakies akki, ale to nie jest do konca groundowy zawodnik. ave
Edytuj
to zacznijmy to zmieniac razem ! najwyzszy czas ! (;